VEĽKÁ LOMNICA: Nedal prednosť sanitke so zapnutými majákmi

29.07.2008 Kežmarok

Veľká Lomnica 29. júla (TASR) - Sanitke so zapnutými majákmi smerujúcej po hlavnej ceste k pacientovi nedal prednosť dnes popoludní na ceste I/67 vo Veľkej Lomnici v okrese Kežmarok vodič osobného auta, ktorý vychádzal z ...
\"Odbočoval som vľavo. Nevidel som nič. Všetky autá stáli. Myslel som, že mi dávajú prednosť. Vedel som, že idem z bočnej cesty na hlavnú, ale predpokladal som, že mohlo dôjsť k nejakej zmene, \" povedal pre TASR otrasený vodič Citroena z okresu Nové Mesto nad Váhom. Dodal, že je s rodinou v Tatrách na dovolenke.
\"Išli sme z Popradu do Kežmarku k pacientovi, ktorý krvácal. Jazdili sme po hlavnej ceste so zapnutými majákmi. Vo Veľkej Lomnici sme sa dostali do kolízie s osobným autom. K zraneniu osôb nedošlo. V sanitnom vozidle nebol pacient, \" spresnila Emília Petrušková z Emergency Medical Service, ktorá sa viezla v sanitke spolu s lekárkou. Apelovala na vodičov, aby sledovali dianie na ceste a rešpektovali výstražné signály.
\"Po obidvoch stranách vozidlá odstavovali a dávali nám prednosť s výnimkou tohto vodiča, ktorý trdí, že nás nevidel. Nie je to prvý prípad. Pred časom sa nám stala podobná nehoda v Poprade. Poškodené sanitné vozidlo je výborne vybavené, bude nám chýbať. Oprava môže nejaký čas trvať, \" dodala Petrušková.
 

Vyberte región